Workshop Jumping Jack Flash (nog in ontwikkeling)

165,00

Sportfotografie binnen, altijd lastig zonder flitssen..? Het goede nieuws is dat als je afspreekt met de sporters dat je gaat flitsen dat je dan hele leuke dingen kunt doen. Ik ben benaderd door Jump-in Utrecht om een leuke workshop te organiseren hoe je nu mensen foto op een mooie manier vastlegt als ze springen op een trampoline. De details moeten nog verder worden uitgewerkt maar laat even weten als je interesse hebt.

Ook deze workshop bestaat uit drie bijeenkomsten en is eigenlijk een minicursus.

Op voorraad

Beschrijving

In deze workshop leer je fotograferen in een lastige licht situatie. We gaan aan de slag met flitsers op locatie en actie. Deze fototechniek wordt ook wel strobist fotografie genoemd.

Omdat er nog een aantal zaken geregeld moeten worden is deze tekst echt nog conceptueel. Ik ben in contact met Jump-in bij de wall om deze workshop bij hun te organiseren. Het is mogelijk om je eigen model (kind?) mee te nemen om die te fotograferen. Er zijn vanuit Jump-in ook professionele jumpers beschikbaar.

Stuur een email als je interesse hebt dan hou ik je op de hoogte van deze nieuwe workshop.

De inhoud van deze workshop:

  • omgaan met studio apparatuur, instellen van camera en flitsers.
  • instellen juiste belichting, wat is het effect van verschillende belichtingskeuzes op het model
  • samenwerken met het model
  • mooie acties vastleggen;

Uiteraard ga je zelf ook aan de slag eventueel met je eigen model en kom je gegarandeerd met mooie foto’s thuis!

Waneer

  • n.t.b. ergens op een avond. (3x)

Op de eerste avond behandelen we de theorie. Die is niet super ingewikkeld en we gaan ook al even aan de slag om te kijken of alles goed werkt. Ook gaan we de workshop voorbereiden. Zoals brainstormen over welke beelden je wilt maken en wat mooi zou kunnen zijn.

Bij de tweede bijeenkomst zijn we bij Jump-in en gaan we zo snel mogelijk aan de slag. Iedereen krijgt ruim de gelegenheid om zijn/haar foto’s te maken. Tijdens avond gaan we experimenteren met verschillende instellingen en special effects.

In de laatste bijeenkomst gaan we de resultaten bespreken en laat ik zien hoe je jouw foto’s nog mooier kan maken met behulp van Lightroom en Photoshop.

Wat heb je nodig?

  • Camera die handmatig kan worden ingesteld (spiegelreflex, DSLR of systeemcamera) en ook een “hotshoe” heeft voor een externe flitser. Twijffel je mail dan even jouw camera merk en type. Omdat alle techniek goed met elkaar moet werken is het sowieso handig evencontact te hebben.
  • Heb je zelf flitsers kan je die ook meenemen natuurlijk. Ook daar kan ik je mee helpen om te zien of we kunnen maken wat je in je hoofd hebt.
  • Een leeg geheugenkaartje en een volle accu is wel handig;-).
  • optioneel is laptop met Lightroom en/of Photoshop om foto’s te kunnen bewerken.

Waar

De workshiop is iig bij Jump-in bij de wall in Utrecht. Wellicht dat we vooraf en achteraf nog een avond plannen in de fotostudio aan de Utrechtseweg 37a.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Workshop Jumping Jack Flash (nog in ontwikkeling)” te beoordelen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.