Masterclass, fotoworkshop Jumping Jack Flash

165,00

Sportfotografie binnen, en je mag flitsen..? Met deze Masterclass leer je alles.

Een unieke samenwerking tussen FotoStudio XL en Play in Utrecht om springende mensen op trampolines te gaan fotograferen. In 3 avonden leer je hoe je dit het beste kunt doen. Neem je eigen model mee maar Play in Utrecht zorgt ook voor een aantal “pro-springers”.

Deze Masterclass bestaat uit drie bijeenkomsten en is eigenlijk een minicursus inclusief een workshop.

Slechts 1 resterend op voorraad

Beschrijving

In deze workshop/masterclass leer je fotograferen in een lastige licht situatie. We gaan aan de slag met flitsers op locatie en met modellen in actie. Deze fototechniek wordt ook wel strobist fotografie genoemd.

Het is mogelijk om je eigen model (kind) mee te nemen om die te fotograferen, maar er zijn ook vijf ervaren springers vanuit Jump-in beschikbaar. Jump In stelt de ruimte beschikbaar en zou het geweldig vinden om jouw foto’s te mogen gebruiken voor hun marketing en sociale media. Uiteraard met vermelding van jou als fotograaf. De modellen zullen daarom ook allemaal een modellen overeenkomst krijgen. Natuurlijk mag je zelf de foto’s ook gebruiken voor je eigen portfolio en sociale media.

Jump in Utrecht
Workshop flitsen

De inhoud van deze workshop:

 • omgaan met studio apparatuur, instellen van camera en flitsers.
 • instellen juiste belichting, wat is het effect van verschillende belichtingskeuzes op het model.
 • We gaan ook experimenteren met een stroboscope.
 • samenwerken met het model.
 • mooie acties vastleggen;

Uiteraard ga je zelf ook aan de slag eventueel met je eigen model en kom je gegarandeerd met mooie foto’s thuis!

Wanneer

 • maandagavond 4 maart 2019 20:00 – 22:00
 • maandagavond 25 maart 2019 van 19:00 tot 22:00
 • woensdag 3 april 2019 van 20:00 – 22:00

Op de eerste avond behandelen we de theorie. Die is niet super ingewikkeld en we gaan ook al even aan de slag om te kijken of alles goed werkt. We bereiden de workshop verder voor door te  brainstormen over welke beelden je wilt maken en welke acties mooi kunnen uitpakken.

Bij de tweede bijeenkomst zijn we bij Jump-in en gaan we zo snel mogelijk aan de slag. Trampolines, jump-toren en graffiti wall. Alles staat voor ons exclusief ter beschikking. Iedereen krijgt ruim de gelegenheid om zijn/haar foto’s te maken. Deze avond gaan we experimenteren met verschillende acties en licht instellingen. We laten de modellen springen en de mooiste capriolen te maken. Aan ons de taak die op een bijzondere wijze vast te leggen.

In de laatste bijeenkomst bij FotoStudio XL gaan we de resultaten bespreken en laat ik zien hoe je jouw foto’s nog mooier kan maken met behulp van Lightroom en Photoshop. Alles voor dat perfecte plaatje!

Wat heb je nodig?

 • Camera die handmatig kan worden ingesteld (spiegelreflex, DSLR of systeemcamera) en ook een “hotshoe” heeft voor een externe flitser. Twijfel je? mail dan even jouw camera merk en type.
 • Heb je zelf flitsers kan je die uiteraard ook mee. Dan kijken we samen of je daarmee de foto’s kunt maken die je graag wilt.
 • Een leeg geheugenkaartje en een volle accu is wel zo handig;-).
 • Voor de laatste avond je laptop met Lightroom en/of Photoshop meenemen. Ik laat op het grote scherm in de studio de gemaakte beelden zien en hoe je die met een beetje bewerking nog beter kunt laten stralen.
workshop flitsen
Workshop flitsen van actie

Waar

De eerste les is bij FotoStudio XL (Utrechtseweg 37a).

De workshopavond op 25 maart is bij Jump In bij de Wall in Utrecht (Hertogswetering 173, Utrecht).

Ook de derde avond is weer bij FotoStudio XL aan de Utrechtseweg 37a.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Masterclass, fotoworkshop Jumping Jack Flash” te beoordelen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.