Fotografie cursus Utrecht

Fotografie cursus in Utrecht

Fotografie is prachtig, ik kan hier mijn passie in kwijt en help ook jou graag om mooie beelden te maken. FotoStudio XL heeft alle faciliteiten in huis om de leukste workshops en cursussen te verzorgen. 

  • Ook beelden maken die tot de verbeelding spreken?
  • Je hebt een fotocamera, maar wilt hem ook “echt” kunnen gebruiken?

Schrijf je nu in voor een fotocursus in Utrecht! FotoStudio XL gaat verder dan alleen het vertellen van de theorie. We gaan samen het geleerde ook in de praktijk brengen zowel in de studio als op straat. Er zijn diverse cursusvormen voor zowel beginners als gevorderden, zodat voor jou altijd een passende uitdaging te vinden is.

Een passende cursus voor iedereen

Alle theorie lessen van de fotografie cursussen vinden plaats bij FotoStudio XL te Utrecht. We gaan hier aan de slag met de techniek en brengen de nodige kennis bij van jouw camera en de apparatuur. De workshops zijn ook regelmatig op andere locaties, bijvoorbeeld op het strand of in de stad. Ook gaan we nog wel eens het Maximapark in om de theorie in de praktijk te brengen. Na afloop van de basiscursus weet je hoe jouw camera werkt en kunt zelf de mooiste foto’s maken.

Een vervolg cursus fotografie gaat voor meer verdieping. Hier word je echt uitgedaagd om tot het uiterste te gaan en alles eruit te halen wat erin zit. Je weet al in hoofdlijnen hoe jouw camera werkt. Verder werken we aan het stimuleren van een meer creatieve invulling. Zo gaan we samen de studio in om een specifiek concept uit te werken en om nieuwe technieken te leren.

Wil je iets specifieks leren? Ook dan zijn er speciale workshops die jou leren om producten beter te fotograferen of het fotograferen van een model.

Beter leren fotograferen?

Volg dan de basiscursus fotografie bij FotoStudio XL. In 6 theorielessen en 2 fotoworkshops leer je alle instellingen van je camera kennen en toepassen. Zelf in control komen en weten wat je in welke situatie moet instellen. Daarnaast leer je alles over een goede compositie en presentatie van jouw beste beelden.

Kies hieronder welke dag en tijdstip jou het beste uitkomt en schrijf je in!

Een fotocursus bij FotoStudio XL is niet alleen theorie. Samen gaan we op pad om de theorie in de praktijk te brengen.

Vervolgcursus fotografie

Weet je het verschil al tussen een diafragma en de sluitertijd en weet je dat goed te gebruiken? Kies dan voor de vervolgcursus fotografie.

De vervolgcursus fotografie gaat een stap verder. We dagen je verder uit met bekende onderwerpen en voegen een paar boeiende nieuwe onderwerpen toe. Zo gaan we ook even terug naar de analoge tijdperk, met een analoge Hasselblad. Tegelijk vergeten we de digitale tijdperk niet met HDR, introductie in Lightroom en Photoshop. Verder dagen we je uit voor bijzondere reisfoto’s en unieke portretten van mensen op straat.

Digitale fotobewerking

Regelmatig zijn er cursussen om jouw foto’s beter te beheren (Lightroom) of tot in de puntjes te bewerken (Photoshop). Wilt u ook graag leren hoe u uw foto’s zelf kunt bewerken? Kies dan voor de cursus Photoshop van FotoStudio XL. We gaan dan aan de slag met digitale fotobewerking en gebruiken hiervoor de twee meest gebruikte programma’s: Adobe Photoshop Elements en Lightroom. Informeer voor het actuele aanbod.

Creatieve fotoworkshop

Wel eens iets anders dan recht toe recht aan fotograferen? FotoStudio XL organiseert regelmatig interessante en creatieve fotoworkshops. Soms in de studio en soms ook ergens op locatie. Schrijf je online in voor één van de volgende opties:

Heeft u een vraag over onze fotografie cursus in Utrecht? Schroom dan niet om contact op te nemen, wij vertellen u graag meer over de inhoud van onze cursussen. U kunt zich ook direct online inschrijven via onze website. U ontvangt dan van ons een bevestiging.